HISTORY, ARTS AND SCIENCES DOC FEST

 
Canto Mediterraneo AMKE Πολιτισμού
ΑΜ ΠΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ του ΥΠΠΟ 3386/2017
Κορινθίας 10, τκ 11526
ΑΦΜ 99712/7403, ΙΒ Αθηνών
 
Ενημερωτικό σημείωμα ίδρυσης Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.
Μετά από πολύμηνη έρευνα και μελέτη αποφασίσαμε την δημιουργία ενός Διεθνούς Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με θέμα την Ιστορία, τις Τέχνες και τις Επιστήμες. Έτσι διοργανώσαμε την ιστοσελίδα, αλλά και τη διεθνή κινηματογραφική πλατφόρμα που θα το φιλοξενήσει. Έτσι αφού ολοκληρώθηκε η εγγραφή στην κορυφαία πλατφόρμα FILMFREEWAY, αυτή είναι η πρώτη χρονιά για το “History, Arts and Science International Doc Fest”, που είναι ένα ανεξάρτητο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2022. Τα θέματα των ταινιών μπορεί να είναι ιστορικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά, επιστημονικά, ερευνητικά.
 
Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν σημαντικοί επιστήμονες οι οποίοι και θα ανακοινωθούν σύντομα ενώ Διοργανωτής του Φεστιβάλ είναι η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Πολιτισμού Canto Mediterraneo η οποία έχει μια μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία και διαχείριση και άλλων φεστιβάλ, όπως του West Side Mountains Doc Fest. Ενός φεστιβάλ που κατόρθωσε να προσελκύσει ένα τεράστιο αριθμό ξένων συμμετοχών, από περίπου ογδόντα και πλέον χώρες, αλλά και σημαντικό αριθμό Ελλήνων Δημιουργών.
 
Το φεστιβάλ δέχεται συμμετοχές από όλο τον κόσμο και δημιουργούς κάθε ηλικίας και εθνικότητας. Δεν γίνονται δεκτές ταινίες με ακραίες πολιτικές ή ρατσιστικές θέσεις. Το φεστιβάλ δέχεται συμμετοχές μεγάλου εύρους διάρκειας των ταινιών. Όλες οι συμμετοχές θα γίνονται μέσα από τίς διεθνείς πλατφόρμες όπως η FilmFreeway κλπ. ή με e-Mail μέσα από την ιστοσελίδα μας www.cantomed.eu, Η συμμετοχή στο φεστιβάλ συνεπάγεται και την κατοχή όλων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της κάθε ταινίας, καθώς επίσης ότι ο αιτών την συμμετοχή διαθέτει όλες τις απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων της ταινίας. Ο υποψήφιος αναγνωρίζει ότι: Η Cantomed ΑΜΚΕ Πολιτισμού είναι μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός και δεν καταβάλλει τέλη προβολής. Το Cantomed μπορεί να προγραμματίσει έως και τρεις προβολές κατά την κρίση του για τις ανάγκες του φεστιβάλ.
 
Η επιτροπή επιλογής των ταινιών ορίζεται από τον διευθυντή του Φεστιβάλ, ο οποίος και μπορεί να αντικαθιστά μέλη της, πριν την έναρξη της επιλογής, για σοβαρό λόγο, όπως και να τροποποιεί σημεία του κανονισμού για λόγους καλύτερης λειτουργίας του φεστιβάλ. Τα μέλη της επιτροπής θα είναι τέσσερα και μαζί με το διευθυντή του φεστιβάλ πέντε και θα προέρχονται από το χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών και θα είναι άτομα εγνωσμένης αξίας. Εάν ένας δημιουργός υποβάλλει μια ταινία, μαζί με την δήλωση συμμετοχής, θα πρέπει να μας αποστείλει άμεσα ένα αρχείο .mp4 ή .mov χωρίς υποτίτλους και ένα αρχείο srt στα Αγγλικά, αν είναι ξενόγλωσση, για την τελική προβολή. Σε αυτή την περίπτωση τα αρχεία μπορούν να μας σταλούν online (We transfer, MyAirBridge κλπ.).
 
Η Επιτροπή θα επιλέξει τις κατά τη γνώμη της καλύτερες ταινίες, οι οποίες θα ενταχθούν αναλόγως της διάρκειας τους σε ομάδες, που θα προβληθούν τις ημέρες λειτουργίας του φεστιβάλ. Το απόγευμα της τελευταίας ημέρα θα προβληθούν αποσπάσματα από όσες ταινίες πρόκειται να βραβευτούν και θα ακολουθήσει η βράβευση και η τελετή λήξης.
 
Τα βραβεία που απονέμονται στους νικητές είναι τα πιο κάτω:
ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
 
Τα βραβεία είναι πάπυρος και κατά περίπτωση δώρα των χορηγών μας στους νικητές.
Για το HISTORY, ARTS AND SCIENCES DOC FEST
NIKOS ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
cosmomusica@gmail.com
6955638775