5ο West Side Mountains Doc Fest ή Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ηπείρου

από 15-18 Σεπτεμβρίου στο STUDIO new star art cinema

 «Με ταινίες από τις πέντε Ηπείρους για τη δική μας Ήπειρο»

Τετραήμερο Προβολών και Απονομής Βραβείων

Eπιμέλεια Δημοσίευσης: Γιάννης Γαβρίλης

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ηπείρου ή 5ο WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST, όπως έχει γίνει γνωστό, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, στα χρόνια της λειτουργίας του, είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ το οποίο εφέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση της πρώτης του πενταετίας και πραγματοποιείται σε πόλεις και χωριά της Ηπείρου από τις 7 μέχρι τις 12 Αυγούστου και στην Αθήνα από τις 15 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, που είναι η ημέρα απονομής των βραβείων στους νικητές.

Το φεστιβάλ στα χρόνια της λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει περίπου χίλιες επτακόσιες ταινίες από 120 χώρες και των πέντε ηπείρων αλλά και την Ελλάδα, που κάθε χρόνο αυξάνονται σε αριθμό, αλλά το σημαντικότερο η ποιότητα τους, παρουσιάζεται κάθε χρονιά και καλύτερη. Να σημειωθεί ότι δεκάδες από αυτές έχουν βραβευτεί σε πολλά ξένα Φεστιβάλ.
Κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι η προβολή, ανάδειξη και κατανόηση των βασικών αρχών της κινηματογραφικής τέχνης και έτσι το WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST αναπτύσσει γέφυρες πολιτισμού με όλο τον κόσμο, ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας και της διαπολιτισμικής επικοινωνίας, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει και εξοικειώνει τον θεατή με την κινηματογραφική τέχνη. Συγχρόνως, το Φεστιβάλ, μέσω των επιλογών του και των ειδικών αφιερωμάτων του, προβάλλει κοινωνικά θέματα και έρχεται αντιμέτωπο με στερεότυπα και προκαταλήψεις κάθε μορφής.
Το 5ο WEST SIDE MOUNTAINS DOC FEST ή Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ηπείρου, δέχεται συμμετοχές από όλο τον κόσμο και δημιουργούς κάθε ηλικίας και εθνικότητας που υποβάλλουν τις ταινίες τους στις επιτροπές μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, απορρίπτονται από την διοργάνωση, ταινίες με ακραίες πολιτικές, ρατσιστικές ή θρησκευτικές θέσεις.

Το φεστιβάλ τη χρονιά αυτή γίνεται με την αιγίδα της Ηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας η οποία και το στηρίζει επικοινωνιακά.